ارسال شده توسط:Papersimتاریخ ارسال: 2017/07/28در دیدگاهها برای ﺭﺩﯾﺎﺑﯽ ﻧﻘﻄﻪ ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ﺗﻮﺍﻥ ﺳﻠﻮﻝ ﻫﺎﯼ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪﯼ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﻨﻄﻖ ﻓﺎﺯﯼ و PSO بسته هستند
هدف ، ﺭﺩﯾﺎﺑﯽ ﻧﻘﻄﻪ ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ﺗﻮﺍﻥ ﺳﻠﻮﻝ ﻫﺎﯼ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪﯼ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﻨﻄﻖ ﻓﺎﺯﯼ و بهینه سازی آن با استفاده ازتکنیک PSO
در این مقاله، یک کنترلر فازی نامتقارن (FLC)[1]، برای ﺭﺩﯾﺎﺑﯽ ﻧﻘﻄﻪ ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ﺗﻮﺍﻥ ﺳﻠﻮﻝ ﻫﺎﯼ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪﯼ (MPPT)[2]، ارائه شده است.دو روش طراحی توابع تعلق فازی (MF)[3]، منجر به ارتقاء اثر بخشی کنترلر فازی نامتقارن، برای ردیابی نقطه حداکثر توان میشود. روش اول منجر به تعیین سریع، پارامترهای تابع تعلق ورودی در قیاس با منحنی توان-ولتاژ (P-V) سلول خورشیدی تحت شرایط استاندارد تست میشود.
روش دوم از بهینه سازی مبتنی بر ازدحام ذرات (PSO)[4]، به منظور تعیین بهینه پارامترهای توابع تعلق فازی بهره میبرد. در روش PSO به تابع هزینه نیاز است. بنابراین روشی برای انتخاب تابع هزینه به منظور تامین نیازهای عملکردی سیستم فتولوتایی ارائه شده است. براساس نتایج شبیه سازی و عملی، کنترلر فازی نامتقارن دارای بیشترین ضریب تطبیق[۵] است که منجر به ردیابی موفق منحنی MPPT شده و در مقایسه با روش تغییر و مشاهده (P&O)[6] و کنترلر فازی متقارن، دقیقتر است. در قیاس با روشهای مرسوم MPPT مبتنی بر منطق فازی، کنترلر فازی نامتقارن، پاسخ حالت گذرا و ردیابی منحنی MPPT را به ترتیب به میزان ۸/۲۵ درصد و ۹۸/۰ درصد در شرایط تست استاندارد (STC)[7]، بهبود میدهد.
در این مقاله، الگوریتم MPPT مبتنی بر منطق فازی ارائه شد. روش طراحی و پیاده سازی پیشنهادی با جزئیات بررسی شد. برای بهبود بیشتر عملکرد روش پیشنهادی، دو روش طراحی و تنظیم پارامترهای توابع تعلق ورودی بررسی شد. اولین روش برای تعیین مقادیر پارامترهای توابع تعلق ورودی براساس منحنی P-V سلول خورشیدی در شرایط استاندارد به کار میرود. مزیت این روش، سادگی و تنظیم آسان قواعد و پارامترها میباشد.در مقایسه با کنترلر فازی متقارن، زمان گذار و دقت ردیابی منحنی MPPT به ترتیب به اندازه ۲/۲۵ درصد و ۰۵/۰ درصد در شرایط استاندارد، بهبود یافته اند. کنترلر فازی متقارن قادر به ردیابی منحنی MPPT در شرایط تابش کم نیست اما کنترلر فازی غیرمتقارن بر این مسئله غلبه میکند. روش دوم با به کارگیری تکنیک PSOبرای دستیابی به مقادیر بهینه توابع تعلق، همراه است.